Clubbinding

De gemeente Den Haag wil het voetbalvandalisme terugdringen door de supporters meer aan hun club te binden en de verantwoordelijkheden van de KNVB terug te dringen.

De KNVB dient zich te beperken tot de organisatie van het voetbalprogramma, de zorg voor de scheidsrechters en de spelregels binnen de lijnen. De club is verantwoordelijk voor de accommodatie, de supporters en de organisatie binnen het stadion en de gemeente moet toezien op de openbare orde. Dat staat in het rapport over voetbalvandalisme, dat de Haagse sportwethouder N. Dijkhuizen (CDA) gisteren presenteerde. De wethouder wil de inrichting van het stadion van FC Den Haag aanpassen; de hekken en rollen prikkeldraad rond het veld en de afscheidingen tussen de vakken moeten verdwijnen. De staanplaatsen moeten worden vervangen door zitplaatsen en de tribunes zouden tot aan de grasmat moeten doorlopen, waar een greppel de scheiding met het veld moet vormen.