Politie geeft lid Koninklijk Huis een bon

APELDOORN, 16 april - De politie van Apeldoorn maakt proces-verbaal op tegen een lid van het Koninklijk Huis en tegen twee escorterende rechercheurs. De drie reden gisteravond volgens een politiewoordvoerder in drie auto's met hoge snelheid door de bebouwde kom van Apeldoorn: “We hebben ze voorbij zien schieten. Volgens de geijkte teller van een politiewagen was de snelheid 112 kilometer per uur waar vijftig is toegestaan”.

De politie die de karavaan achtervolgde, slaagde er na enige tijd in om de laatste begeleidende auto te stoppen. De chauffeur verklaarde dat hij een lid van het Koninklijk Huis moest begeleiden. “We hebben gehoord dat het om prins Maurits zou gaan, maar dat weten we nog niet zeker. We zijn nog met een onderzoek bezig”, aldus een woordvoerder.

De drie auto's trokken de aandacht van de Apeldoornse politie op de Koningstraat. Twee van de drie auto's - die van het Koninklijk Huis en van de tweede begeleider - reden te snel voor de agenten.

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde vanochtend geen commentaar geven. Voor nadere bijzonderheden verwees de woordvoerder van het Koninklijk Huis naar de Apeldoornse politie.

Vorig jaar november werd de bestuurder van een hofauto bekeurd, die prins Bernhard probeerde te volgen op de ringweg rond Amsterdam. De wagen reed 170 kilometer per uur, waar een limiet van honderd geldt.