Brand op veerboot: geen slachtoffers

ATHENE, 16 april - De 641 passagiers van een Griekse veerboot zijn gisteravond in de reddingboten gegaan nadat brand was uitgebroken in de machinekamer.

Bij de brand en de evacuatie vielen geen slachtoffers. Dat heeft het Griekse ministerie van koopvaardij meegedeeld. De opvarenden van de veerboot, die onderweg was van Piraeus naar Rhodos, zijn opgepikt door ijlings te hulp geschoten schepen die in de buurt waren. De bemanning bleef aan boord van het schip en slaagde erin de brand te blussen.

Daarbij verleenden sleepboten assistentie. De havenautoriteiten konden gisteravond geen lijst geven van passagiers, maar bevestigden dat er buitenlanders aan boord waren geweest. Alle passagiers zouden vandaag met een andere veerboot naar het eiland worden overgebracht. (AP)