Nieuwe CAO bij Van Nelle

UTRECHT, 15 APRIL. Vakbonden en directie bij Van Nelle hebben afgelopen weekeinde alsnog een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Vrijdag waren de onderhandelingen vastgelopen en spraken de bonden al over acties. Maar in het weekeinde werden de besprekingen op initiatief van de directie hervat.

Het principe-akoord voorziet in een eenjarige contract met een structurele loonsverhoging van 4,25 procent. De leeftijd waarop werknemers vervroegd met pensioen kunnen, gaat van 62 naar 61 jaar en zal in 1994 tot 60 worden verlaagd.

Het personeel heeft al een 36-urige werkweek en krijgt er nog een extra vrije dag bij. De ploegenwerkers krijgen een extra atv-dag. Ook zijn er afspraken gemaakt over kinderopvang en over het overwerk van part-timers. De FNV-bond spreekt over een “mooi contract”.

De CAO geldt voor circa duizend werknemers. (ANP)