India overlegt met IMF over meer leningen

BOMBAY, 15 APRIL. India onderhandelt over een bedrag van drie tot vier miljard dollar aan nieuwe leningen van de Wereldbank en het Internationale Monetaire Fonds.

Dit heeft de president van de Indiase Centrale Bank, S. Venkitaramanan gezegd. De lening is nodig om een begrotingscrisis op te lossen.

Volgens de Bankpresident denkt India niet aan een herstructurering van de buitenlandse schuld. “Daar hebben we met niemand over gesproken,”

zei hij na terugkeer van ontmoetingen in Washington met functionarissen van de Wereldbank en het IMF.

Volgens de Bankpresident heerst in Washington het gevoel dat het om een “tijdelijk probleem” gaat, waarmee India moet worden geholpen.

De lening zou worden verstrekt, wanneer een nieuwe regering is gekozen. De lening zal volgens Venkitaramanan vergezeld moeten gaan van economische hervormingen. De Indiase kiezers gaan eind mei naar de stembus. Het meest dringende probleem van de huidige Indiase interim-regering is de terugbetaling van vier miljard dollar aan korte termijnleningen, aldus bankiers in Bombay. Overzeese banken hebben kredieten op commerciele voorwaarden vrijwel gestaakt. (Reuter)