Incestzaak

NRC Handelsblad van 4 april berichtte dat de Officier van Justitie te Arnhem afziet van vervolging in incestzaak.

De beschuldigde is vader van 8 kinderen. De beschuldigingen ontstonden eerst in september 1988 toen de vader ging hertrouwen. Met vier kinderen werd in Leiden het zogeheten poppenspel gedaan. De twee oudere kinderen hadden daarbij niets te vertellen, met andere woorden daar kwam niets uit.

Het zoontje van negen jaar zou de opapop hebben uitgekleed, omdat er geen onderwijzerspop aanwezig was. Het dochtertje van zes jaar zou verteld hebben, dat zij betast zou zijn. Daarbij zouden haar oudere broertjes en zusje aanwezig geweest zijn, maar deze hebben verklaard niets gezien te hebben.

Ruim tweeenhalf jaar geleden werden na de valse beschuldiging vier kinderen uit huis geplaatst. Drie kinderen zitten nog steeds in een kinderhuis. Deze hele zaak heeft het Rijk nu al meer dan een half miljoen gekost. Het wordt hoog tijd, dat er een eind komt aan de epidemie van valse beschuldigingen wegens kindermisbruik.

    • Comite Gezinsbescherming