Helft A'dammers in 1990 getroffen door criminaliteit

AMSTERDAM, 15 april - Ruim de helft van alle meerderjarige Amsterdammers is vorig jaar het slachtoffer geworden van een vorm van criminaliteit.

Daarbij gaat het zowel om 'lichte' delicten (beschadiging van de auto of diefstal van een fiets) als om inbraken, mishandeling, autodiefstal en beroving. Een kwart van de Amsterdammers werd geconfronteerd met deze zwaardere vorm van criminaliteit. Dit blijkt uit een enquete die de politie onder 2.500 bewoners van de hoofdstad heeft gehouden. De resultaten zijn gepubliceerd in het blad 'Grensgevallen' van de afdeling jeugdzaken van de gemeente Amsterdam. Uit het onderzoek blijkt dat in de meer welgestelde stadsdelen Buitenveldert en Slotervaart minder inbraken worden gepleegd dan in de zogenoemde volksbuurten. Hoewel er in hun buurt relatief weinig criminaliteit is, voelen de bewoners van Slotervaart zich 's avonds toch het meest onveilig op straat.