'Geen mist tijdens ramp'

ROME, 15 april - De ramp met de Italiaanse veerboot, vorige week donderdag in Livorno, is wellicht niet veroorzaakt door mist.

Volgens de loods die de veerboot Moby Prince uit de haven heeft geleid, was er geen mist toen hij de Moby Prince verliet en met de loodsboot terugvoer naar de haven. De reddingswerkers en de kapitein van de door de veerboot aangevaren tanker hebben gezegd dat er op dat ogenblik nauwelijks zicht was. Het officiele dodental van de ramp is gisteravond op 142 gesteld. De reddingswerkzaamheden zouden langzaam op gang zijn gekomen. Uit het onderzoek naar de ramp blijkt dat het een uur heeft geduurd voordat de eerste hulpschepen ter plaatse waren.

In de haven zou de aanvaring aanvankelijk zijn onderschat, omdat men niet in de gaten had dat er een veerboot bij betrokken was.