DE KETCH-UP GANG

Voor mensen die naar Rome willen om aan cultuur te doen is er goed nieuws. De politie heeft eindelijk de Ketch-up Gang opgepakt. Deze gang, 2 mannen en 1 vrouw afkomstig uit Peru, concentreerde zich op toeristen die het Colosseum bezochten. Een van de Peruanen liep met een geopende fles tomatenketch-up kwasi per ongeluk tegen een toerist aan, die flink met de saus werd ondergespat. De twee andere gangleden snelden dan behulpzaam toe om, terwijl ze de arme toerist beroofden, met zakdoeken en lappen de vreselijke vlekken weg te poetsen.

Courgettes met een beetje tomaat voor 4 personen:

4 kleine courgettes 2 vleestomaten 100 g gekookte, gepelde garnalen 1 blikje ansjovisfilets 2 eetl. kappertjes fijngeknipte bieslook azijn 1 citroen

Snijd de courgettes bijna tot aan het eind waar het steeltje heeft gezeten in dunne plakken. Stoom ze in ca. 10 minuten gaar. Pel de tomaten en hak ze fijn. Haal de ansjovis uit de olie, maar bewaar de olie voor de vinaigrette.

Leg de courgettes op de borden en spreidt de plakken voorzichtig uit, zodat er een bloemvorm ontstaat.

Versier deze bloemen met ansjovis, garnalen, kappertjes, bieslook en tomaatstukjes. Maak een vinaigrette met de olie uit het blikje vis, wat extra zonnebloemolie en azijn of citroensap. Neem 4 delen olie en 1 deel azijn. Leg op ieder bord een partje citroen.

    • Anne Scheepmaker