Achterneef emir vast voor heroine

KAIRO, 15 april - Een lid van Koeweits regerende familie, sjeik Talal Nasser al-Sabah, is zaterdag in zijn woning in Kairo gearresteerd op beschuldiging van handel in verdovende middelen. Sjeik Talal (33) werd aangehouden toen hij heroine probeerde te verkopen aan politie in burger. Hij had een kilo ruwe heroine in zijn bezit.

Sjeik Talal, een achterneef van de emir van Koeweit, zei later tegenover verslaggevers de drugs voor eigen gebruik uit Syrie te hebben binnengesmokkeld. Volgens een politiewoordvoerder wordt sjeik Talal tevens ondervraagd over de poging tot moord op een populaire Egyptische zanger, Ahmed Aadawiya. Deze raakte vorig jaar in coma na het drinken van een glas whisky dat met verdovende middelen was aangelengd. Toen Aadawiya, die inmiddels weer op het toneel is teruggekeerd, uit zijn coma bijkwam, noemde hij de naam van de sjeik, maar die had toen het land al verlaten. Sjeik Talal kwam op 28 maart weer naar Egypte en werd daar toegelaten omdat hij een stempel in zijn tijdelijk reisdocument had staan waarop werd vermeld: Lid van de koninklijke familie van Koeweit. Hij weigerde gisteren echter de hulp van de Koeweitse ambassade in te roepen, omdat het “een persoonlijke zaak betreft”. (Reuter)