Van Melle wil zelfstandig blijven

De door vele beleggers als een overnamekandidaat beschouwde zoetwarenfabrikant Van Melle is ervan overtuigd dat zij zich met “haar gezonde financiele positie, haar sterke merkprodukten en wereldwijde organisatie” als zelfstandige onderneming kan handhaven.

Bekend is dat Van Melle beschikt over een dubbelgelaagde beschermingsconstructie. Na de publikatie enige weken geleden van tegenvallende jaarcijfers over 1990 waaruit een dividendverlaging resulteerde, wijst Van Melle in haar jaarverslag op de in haar bedrijfstak gaande zijnde concentratie, die ook vorig jaar niet tot stilstand is gekomen. De omzet- en winstontwikkeling in de eerste maanden van 1991 worden “hoopgevend” genoemd, maar gezien het grote aantal onzekerheden acht het bestuur het niet verantwoord zich aan een jaarprognose te wagen.