Trein ramt bestelbusje bij Limburgse spoorwegovergang

HORST, 13 april - Op een spoorwegovergang in Grubbenvorst is gisteravond de stoptrein uit Roermond in botsing gekomen met een bestelbusje. Door het ongeluk ontspoorde de trein en sloeg een treinstel over de kop.

De 19-jarige chauffeur en waarschijnlijk enige inzittende van het busje is bij de botsing om het leven gekomen. Tientallen passagiers van de trein raakten gewond. Acht inzittenden zijn naar het ziekenhuis overgebracht, drie personen zijn er ernstig aan toe. De overige gewonden konden ter plekke worden geholpen.

Het voorste treinstel vloog door de botsing in brand. Een woordvoerder van de politie sprak vannacht van “een enorme ravage”. Over een lengte van 250 meter zijn de rails volledig vernield. Een treinstel staat dwars over de rails. De machinist van de trein bleef overigens ongedeerd.

Volgens de politie is het onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De spoorwegovergang is met knipperlichten beveiligd. “Op het moment van de botsing was er sprake van een laagstaande zon.

Mogelijk raakte de bestuurder daardoor verblind'', aldus de politiewoordvoerder.

Het enkele baanvak tussen Blerick en Venlo zal mogelijk zelfs enige dagen niet kunnen worden gebruikt. Passagiers zullen op dit traject voorlopig met bussen worden vervoerd.