Perscombinatie weigert oproepen met adres van F.

AMSTERDAM, 13 april - De Perscombinatie, uitgeverij van de dagbladen Volkskrant, Het Parool en Trouw, zal niet langer advertenties accepteren waarin het adres van de voormalig geneesheer-directeur drs. F. van de Heldring stichting in Zetten wordt vermeld.

Slachtoffers van de wegens seksueel misbruik van pupillen veroordeelde psychiater voeren door het plaatsen van oproepen in de kranten actie tegen F. In een brief aan de uitgever vraagt F. dergelijke oproepen voortaan te weigeren omdat zijn recht op privacy wordt aangetast.

Directeur Smaling zegt nog geen definitief standpunt over het verzoek van F. te kunnen innemen omdat hij de brief nog niet heeft ontvangen.

In een reactie op het verzoek van F. verschenen gisteren een record-aantal annonces van 37. In de oproepen wordt onder meer aangekondigd dat “nu de hel losbreekt”.