Omzetdaling Goudsmit, stijging van bedrijfswinst

Goudsmit (winkelketens Jamin, Sweathart, Ter Meulen en Society Shops) heeft vorig jaar zijn nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening met 24 procent zien stijgen tot 5,6 miljoen gulden.

Daarbij kwam nog een bijzondere bate van een half miljoen gulden. In 1989 was er een bijzondere bate van 19,2 miljoen gulden. De nettowinst per aandeel daalde daardoor van 22,17 gulden in 1989 tot 5,74 gulden in 1990.

De netto-omzet nam vorig jaar af van 250 miljoen tot 227 miljoen gulden. Goudsmit verwacht binnenkort overeenstemming te bereiken over de overneming van Lipstick Nederland te Rotterdam, een keten van twintig modewinkels voor jonge vrouwen.

In 1981 werd voor het laatst dividend uitgekeerd. Zoals gebruikelijk wordt sindsdien het winstsaldo steeds toegevoegd aan de reserves. De beurskoers van Goudsmit is vanaf 1988 aan een opmerkelijke stijging bezig. De jaarlijkse vergadering van aandeelhouders wordt op 14 mei gehouden.