Huistra voor Roy

Bondscoach Rinus Michels heeft linksbuiten Pieter Huistra van Glasgow Rangers opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ajacied Bryan Roy in de selectie van het Nederlands Elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland, komende woensdag.

Roy raakte donderdagavond geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd tegen SVV. Zijn blessure aan een achillespees bleek gisteren tijdens een speciale test van dien aard dat hij vervangen moest worden.

Huistra speelde vier interlands. De eerste op 16 november 1988 in Rome tegen Italie, de laatste op 26 april 1989 in Rotterdam tegen Duitsland.

Bij Jong Oranje, dat dinsdag in Utrecht de Olympische kwalificatiewedstrijd tegen Jong Finland speelt, heeft Edwin de Wijs van RKC de plaats ingenomen van Ajacied Ronald de Boer. Zijn tweelingbroer Frank, gepasseerd door Jerry de Jong in het A-team, is toegevoegd aan de selectie van zestien van de bondscoaches Nol de Ruiter en Jan Rab.