foto: SCHIPHOL-OOST. Leden van de vaste ...

foto: SCHIPHOL-OOST. Leden van de vaste Kamercommissie voor economische zaken hebben gisteren een werkbezoek gebracht aan de fabriek van vliegtuigbouwer Fokker op Schiphol-Oost.

Ze werden ontvangen door bestuursvoorzitter ir. M. Kuilman. Die maakte zich tijdens de rondgang langs de vliegtuigen in aanbouw even los van de groep parlementariers om enkele Iraanse technici te begroeten. De Iraniers waren ter plekke om toestellen te inspecteren die de onderneming op dit moment voor hun nationale luchtvaartmaatschappij assembleert. Iran Air is een oude klant van Fokker. Ze vloog al met de F-27 en F-28 en heeft nu zes Fokkers 100 in bestelling en een optie op nog eens zes toestellen. Voor de order moest speciale toestemming worden verkregen van Washington : belangrijke onderdelen zijn van Amerikaanse makelij.(Foto NRC Handelsblad-Chris de Jongh)