Cricketelftal

Het Nederlandse cricketelftal heeft ook de derde wedstrijd tegen Leicestershire verloren.

De Engelsen waren weer te sterk, scoorden zelf in vijftig overs een totaal van 229 runs voor het verlies van negen wickets. De tegenstanders werden voor slechts 71 runs aan de kant gezet.

De Britten hadden in hun openingsbatsman Potter, topscorer met 73, de grote gangmaker. Hoewel van Nederlandse zijde uitstekend werd gefield en De Leede met de cijfers 3 voor 41 uitblonk als bowler, kon niet worden voorkomen dat de gastheren een hoog totaal opbouwden.

Het zwakke batten van de Oranje-cricketers had daarna tot gevolg dat Leicestershire weinig of geen tegenstand ondervond. Op een stand van 29 runs was Nederland al zes man kwijt, waarmee het debacle zich aftekende. De Leede (18) en Jansen (16) hielden in de eindfase nog enige tijd stand alvorens op een totaal van 71 de stumps konden worden getrokken.