Celstraf geeist na besmetten vrouw met aids-virus

MUNCHEN, 13 april - Tegen een 29-jarige met aids besmette Nederlandse muzikant is gisteren voor de rechtbank in Munchen een gevangenisstraf geeist van drie jaar en tien maanden.

De man, een heroine-verslaafde, had gemeenschap gehad met drie vrouwen zonder ze in te lichten over zijn besmettelijke ziekte. De drie vrouwen, onder wie een meisje van 15 jaar, raakten met het HIV-virus besmet. De Nederlander kreeg twee jaar geleden al te horen dat hij met aids was besmet. Zijn toenmalige vriendin bleek bij een test positief en wees de muzikant, een drummer, als enig mogelijke infectiebron aan.

De officier van justitie beklemtoonde de noodzaak van een flinke gevangenisstraf ter afschrikking van anderen. “Er zijn meer personen die tot de risicocategorieen behoren, maar weigeren een test te ondergaan. Het moet hen worden duidelijk gemaakt dat zij zich niet aan hun verantwoordelijkheden kunnen onttrekken”, aldus de officier.

(DPA)