Verzuim Ajax

Ajax heeft in De Meer verzuimd het doelsaldo flink te verbeteren. SVV bleef gisteravond dank zij de gemakzuchtige instelling van de Amsterdamse formatie een grote nederlaag bespaard.

De tobbende thuisploeg nam genoegen met een, gezien het surplus aan kwaliteit, magere overwinning: 2-0. De Schiedamse degradatiekandidaat leek voor Ajax een ideale tegenstander de frustraties over het dramatische verlies tegen concurrent PSV af te reageren. Na twee doelpunten van Willems geloofde Ajax het echter wel.

Ajacied Ronald de Boer bekeek het duel vanaf de tribune. De jeugdige spits kampt met een knieblessure. Vandaag ondergaat De Boer een kijkoperatie. Stefan Pettersson en Wim Jonk ontbraken eveneens in de Ajax-selectie wegens blessures. Het duo is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Heerenveen (21 april) waarschijnlijk weer inzetbaar.