Ronald Koeman ziet af van kwalificatieduel

ROTTERDAM, 12 maart - Ronald Koeman wordt op eigen verzoek niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd woensdag tegen Finland. Koeman deed het verzoek aan assistent-bondscoach Advocaat, die woensdagavond aanwezig was bij de Europese bekerwedstrijd Barcelona-Juventus.

Koeman vertelde volledig hersteld te zijn van zijn achillespeesblessure, maar wil zich zo kort na zijn herstel niet overbelasten. In de volgende wedstrijd van Oranje is hij bereid zijn rentree te maken.

Jerry de Jong en Juul Ellerman zijn teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal. De Jong werd voor de wedstrijd tegen Malta gepasseerd door Michels, aangezien hij bij PSV ook op de reservebank zat. “Voor mij was het gewoon zaak zo snel mogelijk terug te keren in de basis van PSV. Dat is gelukt. Ik heb de draad weer opgepakt”, aldus De Jong. Frank de Boer, verdediger van Ajax, werd het slachtoffer van de rentree van De Jong. Op de plaats van de geblesseerde Vanenburg verschijnt Juul Ellerman bij de groep. Of Bryan Roy zich in Wassenaar kan melden is twijfelachtig. De Ajacied raakte gisteren in de wedstrijd tegen SVV geblesseerd. Onderzoek zal moeten uitwijzen of hij fit genoeg is.

De Finse bondscoach Jukka Vakkila heeft eveneens zijn selectie bekend gemaakt. Voor een deel van de groep betekent de interland het eerste voetbalduel sinds weken. De Finse competitie ligt momenteel stil in verband met de winterstop. “Maar Nederland is altijd een zware tegenstander. Daar doet de winterstop weinig aan af. We hebben in Rotterdam slechts een voordeel; we hebben niets te verliezen.

Nederland is tenslotte Europees kampioen.'' Voor de Finnen wordt het de derde wedstrijd in de groep. Beide eerste duels leverden een gelijkspel op.

De Nederlandse selectie bestaat uit: Blind, Vink, Van 't Schip, Bergkamp, Wouters, Roy, Richard Witschge (allen Ajax), Van Breukelen, De Jong, Ellerman, Erwin Koeman (PSV), Hiele (SVV), Van Basten, Gullit (AC Milan), Rutjes (Anderlecht) en Kieft (Bordeaux).