Resultaat Wavin tien pct hoger

Kunststoffenfabrikant Wavin uit Zwolle heeft de nettowinst vorig jaar zien stijgen met 10 procent van 69 miljoen gulden naar 76 miljoen gulden.

In augustus vorig jaar werd nog voorspeld dat de nettowinst over 1990 lager zou uitkomen dan het voorgaande jaar. De omzet kwam in 1990 uit op bijna 1,9 miljard gulden tegen 1,85 miljard gulden in het jaar ervoor. Bij Wavin werken thans 5800 mensen, verspreid over 34 fabrieken in dertien Europese landen. De positie in Oosteuropese landen is in 1990 versterkt door bedrijfsovernemingen in oostelijk Duitsland en Polen, waar grote expansiemogelijkheden liggen. Het in 1990 ontstane plagiaat-conflict tussen Wavin en het Amerikaanse bedrijf Pipe Liners over de toepassing van een nieuwe renovatietechniek voor riolen is nog steeds niet bijgelegd. Wavin poogt met zijn opponent tot een schikking te komen en kan de techniek derhalve tot dusver niet commercieel gebruiken.

Shell Petroleum en de Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO) bezitten ieder 50 procent in Wavin.