Pronk verhoogt bijdrage aan aidsprogramma

DEN HAAG, 12 april - Minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) is bereid de Nederlandse bijdrage aan het internationale aidsprogramma te verhogen.

Hij komt daarmee tegemoet aan een verzoek van bijna alle fracties in het parlement. Dit is gisteren gebleken tijdens een overleg tussen Pronk, staatssecretaris Simons (volksgezondheid) en de vaste Kamercommissies voor ontwikkelingssamenwerking en volksgezondheid.

Pronk noemde daarbij nog geen bedragen. De Tweede Kamer schaarde zich gisteren achter het kabinetsbeleid inzake aids en ontwikkelingssamenwerking. Nederland draagt 7 miljoen gulden per jaar bij aan het aidsprogramma van de wereldgezondheidsorganisatie, WHO.

Dit programma kampt met geldgebrek door de sterke verspreiding van de ziekte in vooral de Derde-Wereldlanden.