Mededeling aan de lezers

De koersinformatie over de aandelenopties is vorige maand uitgebreid.

In plaats van twee vervalmaanden worden nu drie vervalmaanden per fonds afgedrukt. Bij de meerjarige opties zijn ook de optiecontracten opgenomen die dit jaar of begin volgend jaar vervallen. Met dank aan de lezers die ons suggesties deden voor verbetering en uitbreiding van onze koersinformatie.

Optiebeleggers die tot op seconden actuele ('real time') koersinformatie willen hebben kunnen tegen het normale telefoontarief (geen 06-nummer) de nieuwe EOE Automatische Koersinformatie bellen.

Met dit systeem kan men bijna 24 uur per etmaal de actuele koersen van alle verhandelbare opties en futures opvragen.

Men behoeft niets in te spreken maar slechts een bepaalde code op het eigen druktoets- of draaischijftoestel te kiezen. De computer van de EOE herhaalt de gevraagde serie en noemt automatisch met een menselijke stem ('voice response system') de koersen.

Het systeem geeft tijdens beursuren de laatst gedane koers, de meest actuele bied- en laatprijzen, alsmede de koers van de onderliggende waarde (dus ook bijvoorbeeld de actuele koers van het aandeel op de effectenbeurs). Desgewenst wordt niet alleen de gevraagde uitoefenprijs genoemd maar tegelijkertijd ook de daaronder en daarboven liggende uitoefenprijs. Buiten beursuren tot de volgende beursdag om 06.00 uur geeft de computer de slotkoersen.

Voor een gratis handleiding en de tabel met codenummers kunnen geinteresseerden beleen naar 020-623.63.41.