Ford komt na GM en Chrysler ook met dividendverlaging

De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft zijn kwartaaldividend over het eerste kwartaal van 1991 verlaagd van 75 dollarcent per aandeel tot veertig dollarcent.

Al eerder hebben ook de andere twee grote autoproducenten in de Verenigde Staten hun dividend verlaagd. Op het aandeel General Motors werd over 1990 eveneens slechts veertig dollarcent per kwartaal uitgekeerd in plaats van de 75 dollarcent in 1989. Chrysler verlaagde het kwartaaldividend van dertig dollarcent in 1989 tot vijftien dollarcent in 1990. Ook bij General Motors en Chrysler waren het de slechte autoverkopen die het bestuur tot dividendverlaging brachten.

Voor Ford is het de eerste dividendverlaging in acht jaar, nadat over 1982 helemaal geen dividend werd uitgekeerd. Ford, de op een na grootste autoproducent in de VS, heeft eerder aangekondigd circa drie miljard dollar op zijn uitgaven te willen bezuinigen.