Extra steun voor Koerden: 2,7 mln

DEN HAAG, 12 april - Minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) heeft voor de tweede keer deze week geld beschikbaar gesteld voor hulpverlening aan Koerden in het Turks-Iraakse grensgebied.

Het gaat om een bijdrage van 2,7 miljoen gulden ter ondersteuning van het werk van Artsen Zonder Grenzen. Het ministerie van ontwikkelingssamenwerking heeft dit gisteren meegedeeld. In het grensgebied, waar zich inmiddels honderdduizenden gevluchte Koerden hebben verzameld, is een nijpend een tekort aan vrijwel alles en steeds meer mensen sterven aan de gevolgen van de ontberingen waaraan zij vaak al tien dagen zijn blootgesteld. De bijdrage aan Artsen Zonder Grenzen is bestemd voor de uitrusting van mobiele teams. Begin deze week stelde minister Pronk al 3,8 miljoen gulden beschikbaar voor de opvang van de vluchtelingen in Turkije en Iran.