BDO Camps Obers wint hoger beroep tegen Staal Bankiers

De accountantsmaatschap BDO Camps Obers Groep hoeft Staal Bankiers (79 procent eigendom van Vendex) geen schadeloosstelling te betalen wegens de afgifte van een - vermeend onjuiste - goedkeurende verklaring bij de openingsbalans van een leasebedrijf.

Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep uitgesproken in de procedure die Staal had aangespannen tegen BDO.

In mei 1988 eiste Staal Bankiers in deze kwestie 6 miljoen gulden schadevergoeding van BDO. De bank had het bedrijf op basis van de door BDO opgestelde balans gefinancierd en leed forse schade bij het faillissement van het leasebedrijf.

Het Hof besliste dat alle gronden die Staal had aangevoerd ter ondersteuning van haar standpunt, ondeugdelijk zijn. Staal Bankiers is veroordeeld in de kosten van de procedure.