Haitink verzoent zich met orkest Concertgebouw

AMSTERDAM, 11 april - Bernard Haitink zal voor het eerst sinds zijn in geirriteerde sfeer verlopen vertrek als chef-dirigent in Amsterdam in 1988, het Concertgebouworkest weer leiden tijdens een aantal concerten in februari 1993.

Ook voor het seizoen 1993-'94 zijn afspraken gemaakt voor concerten.

Het repertoire daarvoor staat nog niet vast. De terugkeer van Haitink bij het Concertgebouworkest als gastdirigent is een gevolg van de uitnodiging die de inmiddels overleden artistiek directeur Hein van Royen destijds deed aan Haitink, namens orkest, chef-dirigent Chailly, bestuur en directie. Een woordvoerder van het Concertgebouworkest kon vanmorgen niet uitleggen waarom nu precies de moeilijkheden destijds waren ontstaan en waardoor ze nu weer zijn opgelost. Zeker is alleen dat “emoties” daarbij een rol hebben gespeeld.