Guillermo Vilas wil terugkeren in tenniscircuit

ROTTERDAM, 11 april - Na Bjorn Borg wil ook Guillermo Vilas terugkeren in het internationale tenniscircuit. Dat maakte de 38-jarige Argentijn gisteren in Buenos Aires bekend. Vilas, die de afgelopen maanden alleen enkele demonstratiepartijen speelde, wil alleen op gravel spelen, de baansoort die hem het beste ligt.

Vilas hoopt dat de organisatoren van de toernooien in Parijs, Rome en Florence hem een wild card willen verstrekken. De linkshandige Zuidamerikaan beleefde in 1977 zijn top. Hij was toen achter Borg en voor Jimmy Connors de nummer twee van de wereld. Vilas won Grand Slam-toernooien in 1977 (Parijs en New York), 1978 en 1979 (beide keren Melbourne). In 1989 speelde Vilas op Roland Garros zijn laatste toernooi. Borg, 35 jaar in juni, maakt zijn rentree later deze maand in zijn woonplaats Monte Carlo.

De 38-jarige Connors is nog altijd actief in het circuit. Gisteren bereikte hij in Tokio de laatste zestien via winst in drie sets (3-6, 7-6, 7-5) op de Australier Wally Masur. De volgende tegenstander van de Amerikaan is Stefan Edberg, de nummer een van de wereldranglijst.

In Tokio werd ook de laatste Nederlandse vertegenwoordiger in het enkelspel uitgeschakeld. Miriam Oremans verloor in de tweede ronde met twee keer 5-7 van de Japanse Hiraki. (ANP-DPA)