Belg Van Paemel te gast aan RUG

GRONINGEN, 10 april - De Belgische schrijfster Monika van Paemel is de nieuwe gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Komend najaar zal ze enkele openbare colleges geven en tevens werkcolleges voor studenten verzorgen. Het thema van haar colleges is 'Het voordeel van het verschil'. Van Paemel zal in haar lezingen in gaan op de verschillen tussen Noord en Zuid in de Nederlandstalige literatuur, de eigenheid van de Vlaamse literatuur en literatuur van vrouwen. Haar lezingen worden gepubliceerd door uitgeverij Meulenhoff.

Monika van Paemel (1945) debuteerde in 1972 met Amazone met het blauwe voorhoofd. Haar roman De Vermaledijde vaders werd in 1987 bekroond met de Belgische Staatsprijs voor Literatuur. Van Paemel is de vijfde gastschrijver aan de RUG. Haar voorgangers waren Dick Hellenius, Doeschka Meysing, H. C. ten Berge, Willem Wilmink en J.P. Guepin.