3 X HUGO CLAUS; FESTIVAL 'HUGO CLAUS'

Stadsschouwburg Amsterdam organiseert in samenwerking met de NOS-televisie opnieuw een serie lunchpauze-voorstellingen. Ditmaal staat het toneelwerk van Hugo Claus centraal.

Hij schreef hiervoor twee nieuwe eenakters: Winteravond en Visite. Het derde toneelstuk, De Verzoeking, is al eerder uitgebracht. De eerste premiere, Winteravond, vindt plaats in Amsterdam Stadsschouwburg, 18 apr. 12.30u.

De veelzijdigheid van Hugo Claus als kunstenaar is het thema van een culturele manifestatie door de Amersfoortse Culturele Raad. Hugo Claus als dichter komt aan de orde in twee poezie-programma's. Een tentoonstelling belicht Hugo Claus als beeldend kunstenaar. Een filmprogramma toont de negen films die Hugo Claus zelf maakte of waarvoor hij het scenario schreef. De meeste aandacht gaat ook hier naar de toneelschrijver, met in totaal zeven toneelstukken. Hoogtepunt is de wereldpremiere van Richard het Everzwijn, uitgevoerd door het Nederlands Toneel Gent. Amersfoort, diverse locaties o.m. Theater de Lieve Vrouw, 18 t-m 26 apr. Inl. 033-659065.