ROERGEBAKKEN KIPFILET MET GEMBER

In plaats van kipfilet kunt u ook mager varkensvlees gebruiken Thais hoofdgerecht voor 2 personen:

8 gedroogde Chinese paddestoelen ca. 250 gram kipfilet 2-3 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 stukje (ca. 8 cm) gemberwortel 1-2 rode Spaanse peper(s) 4 eetlepels olie 2 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels donkere sojasaus 1 theelepel suiker 2 eetlepels vissaus (nam pla) 4 eetlepels kippebouillon of water voor de garnering: 2 lente-uitjes

Week de gedroogde paddestoelen ca. 20 minuten in heet water. Giet de paddestoelen af, verwijder de steeltjes (die blijven hard) en snijd de kapjes in reepjes.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Pel de teenjes knoflook en de ui, snipper de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Schil de gemberwortel en snipper hem fijn. Maak de peper(s) schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd de peper(s) in smalle reepjes.

Verhit de olie in een wok (of braadpan) en fruit de knoflook goudbruin. Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot ze wit zijn (ca. 2 minuten). Voeg dan de gember, de paddestoelen, de uiringen en peperreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de beide sojasauzen, de suiker, de vissaus en de kippebouillon (of het water) toe.

Roerbak het geheel op een hoog vuur nog ca. 2 minuten en schep het gerecht op een schaal.

Garneer met de in stukjes gesneden lente-uitjes en geef er rijst bij.

    • Irene van Blommestein