Winststijging en split-up Brill

Bij de in Leiden gevestigde Boekhandel en Drukkerij voorheen E.J. Brill is vorig jaar de nettowinst gestegen van 117.000 naar 323.000 gulden.

Het dividend wordt 8 procent in contanten tegen 4 procent over 1989.

De omzet van Brill is vorig jaar gestegen met 12,5 procent tot 7,3 miljoen gulden. Aangezien Brill de laatste jaren geen drukkerij- of boekhandelsactiviteiten meer ontplooit maar zich volledig concentreert op het internationale wetenschappelijk uitgeven, zal de uit 1896 daterende naam van het bedrijf worden verkort tot E.J. Brill.

Via een statutenwijziging wordt voorgesteld de aandelen van 1.000 gulden nominaal te splitsten in stukken van 20 gulden. Deze split-up, de jaarcijfers en het voorgestelde dividend worden besproken in de op 7 juni te houden algemene vergadering van aandeelhouders. Het jaarverslag komt uit op 13 mei. Aandelen Brill worden verhandeld op de incourante markt.