Verlies Krajicek

Richard Krajicek, zondag winnaar van het tennistoernooi in Hongkong, is vanochtend uitgeschakeld in Tokio.

Hij verloor in de eerste ronde met 6-1, 6-4 van de Australier John Fitzgerald. Jan Siemerink ging in drie sets onderuit tegen de Amerikaan Dan Goldie. In de laatste set diende de tiebreak de beslissing te brengen. Met 7-5 greep Goldie aan het langste eind.

Jacco Eltingh was een hele wedstrijd kansloos. Luis Herrera had slechts twee sets nodig (6-2, 6-2) om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Petra Kamstra had het met de loting het slechtst getroffen.

Dat was ook aan de uitslag te merken. Tegen de als eerste geplaatste Amerikaanse Amy Frazier verzamelde zij slechts drie games, allen in de tweede set. Miriam Oremans bleek het lichtpuntje voor de Nederlandse delegatie in Tokio. De Nederlandse versloeg in de eerste ronde de als derde geplaatste Japanse Naoko Sawamatsu na een boeiend en lang duel in drie sets: 7-5, 4-6, 6-4.

Op de wereldranglijst is Krajicek inmiddels door zijn eerste Grand-Prixwinst wel gestegen naar de 66ste plaats op de wereldranglijst. Mark Koevermans is nog steeds de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser. Hij staat 45ste. Jan Siemerink is nu 47ste.

Paul Haarhuis schoof door zijn winst op de Spanjaard Emilio Sanchez bij het toernooi in Estoril op naar de 57ste plaats op de wereldranglijst.