Utrecht privatiseert het woningbedrijf

UTRECHT, 9 april - B en W van Utrecht zal de gemeenteraad voorstellen om het gemeentelijk woningbedrijf, in omvang het vierde van Nederland, te privatiseren.

Wethouder J. Zwart van volkshuisvesting heeft dat gisteren bekendgemaakt. De huidige dienst woningbeheer zal worden gesplitst in twee corporaties met elk 8.000 woningen. Uit het bestaande bezit worden 2.000 woningen afgestoten. De gemeente zelf zal zich alleen nog met het beleid bezighouden. De nieuwe corporaties nemen de uitvoering voor hun rekening. De privatisering heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de dienst woningbeheer. Hoewel de operatie volgens Zwart in eerste instantie is opgezet vanuit het belang van de volkshuisvesting, zal zij de gemeente een besparing van vier tot zes miljoen gulden opleveren.