Tamil Tijgers doden agenten

COLOMBO, 9 april - Tamil Tijgers hebben vandaag negen Sinhalese politiemannen doodgeschoten die in een hinderlaag liepen bij de plaats Nadukkuda, 200 kilometer ten noorden van Colombo.

De agenten hadden net een bezoek gebracht aan een ziekenhuis waar collega's van hen werden verpleegd en reden in een jeep terug naar hun bureau toen ze door de Tijgers werden overvallen. De autoriteiten hebben geen nadere detals gegeven van het incident. Elders schoten regeringsmilitairen vier Tamil Tijgers dood.

Gisternacht vielen de Tijgers een belangrijke marinebasis in het noorden aan. De basis Karainagar werd met mortieren bestookt. Voor zover bekend kwam daarbij een marineofficier om het leven.

De Tamil Tijgers vechten sinds 1983 in het noorden en oosten van Sri Lanka voor onafhankelijkheid. Meer dan 15.000 mensen zijn sindsdien om het leven gekomen. Na een wapenstilstand van een jaar laaide de strijd in juni van het vorig jaar weer in alle hevigheid. De afgelopen tien maanden werden naar schatting 5.000 mensen gedood. (AFP, Reuter)