Positieve reacties in Koeweit op verkiezingen '92

KOEWEIT, 9 april - Oppositiepartijen in Koeweit hebben de aankondiging van de emir, sjeik Jaber, dat volgend jaar vrije verkiezingen zullen worden gehouden, verwelkomd, maar ook kritiek geleverd.

Met name het feit dat de verkiezingen vermoedelijk pas eind 1992 zullen plaatshebben heeft het Koeweitse Democratische Forum, een van de oppositiepartijen, verontrust. Een woordvoerder van de regering bevestigde vandaag dat de streefdatum na september volgend jaar ligt.

Intussen heeft het Koeweitse ministerie van justitie aangekondigd dat binnenkort zal worden begonnen met de processen tegen meer dan 600 Palestijnen en Irakezen die ervan worden verdacht zich tijdens de Iraakse bezetting te hebben schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden.

(AFP, Reuter)