IRA dwingt tot plaatsen bom

BELFAST, 9 april - Het Ierse Republikeinse Leger, dat met geweld streeft naar beeindiging van het Britse bestuur over Noord-Ierland, heeft weer een nieuwe wijze voor het plegen van bomaanslagen toegepast.

Gewapende IRA-leden gijzelden gisteren in Belleek, ten zuidwesten van de hoofdstad Belfast, een man, een vrouw en een kind en dwongen de echtgenote van de man een tas naar een politiebureau in de buurt te brengen, die enkele minuten daarna ontplofte. Bij de aanslag vielen geen slachtoffers, omdat de vrouw voor ze wegliep een waarschuwing schreeuwde. De vrouw was kennelijk uitgekozen, omdat zij het politiebureau regelmatig schoonmaakte. Het was de eerste keer dat de IRA een vrouw als 'menselijke bom' tegen een doelwit gebruikte, aldus een woordoerder van de politie. (Reuter)