Doelen jubileert met Scala

ROTTERDAM, 9 april - Het orkest van de Scala van Milaan geeft op 22 september onder leiding van Carlo Maria Giulini een concert in de Rotterdamse Doelen met de Achtste symfonie van Schubert en de Eerste symfonie van Brahms. Directeur Huub van Dael maakte dat gisteren bekend tijdens de presentatie van het programma voor het seizoen '91-'92.

Het concert- en congresgebouw viert op 11 mei van dit jaar zijn 25-jarig bestaan en het programma staat voor een groot deel in het teken van dit jubileum. Verder komen het Groot Russisch Omroeporkest onder leiding van Vladimir Fedossiev en het Montreal Symfony Orchestra onder leiding van Charles Dutoit. Onderzocht wordt of er belangstelling is voor 'fileconcerten': uitvoeringen in de namiddag voor mensen die de avondfiles willen vermijden.