London Zoo met sluiting bedreigd

LONDEN, 8 april - London Zoo, de dierentuin in de Britse hoofdstad, is gedwongen om in september de poorten te sluiten als er dan geen oplossing is voor de financiele problemen.

Een groot deel van de achtduizend dieren zal dan moeten worden afgemaakt. Een woordvoerder van het ministerie van milieu bevestigde een bericht in de Sunday Times, dat op 12 maart tijdens een vergadering van het bestuur van de Zoo “in principe” was besloten dat de tuin in Regents Park dicht gaat. Het zou veertig miljoen gulden kosten om de dierentuin open te houden, zo is gebleken uit overleg tussen de minister van milieu, David Trippier, en de penningmeester van de dierentuin, Lord Peyton.

De Sunday Times haalde een intern memorandum aan dat meldt dat een groot aantal dieren, waaronder orang-oetans, chimpansees en giraffen, op “een menselijke manier” zullen worden vernietigd.

Echt zeker lijkt de sluiting niet. Penningmeester Lord Peyton weigerde het bericht in de Sunday Times te bevestigen en zei: “Ik kan niet bevestigen dat de diertentuin dicht gaat. Er is een werkgroep die de problemen van de dierentuin bestudeert en dat is alles wat ik bereid ben te zeggen. Het is duidelijk dat sluiting van Londen Zoo een tragedie zou zijn.” (Reuter)