Kunstradio en -tv willen landelijk mogen uitzenden

AMSTERDAM, 8 april - De Amsterdamse Concertzender (radio) en het Kunstkanaal (televisie) willen landelijk uitzenden. Ze vragen de Tweede Kamer bij de behandeling van de mediawet volgende week een amendement aanneemt dat dit mogelijk maakt.

De mediawet in zijn huidige vorm verbiedt het maken van gezamenlijke programma's voor meer dan een lokale omroep. Volgens Concertzender en Kunstkanaal zou het maken van 'raamprogramma's' voor gemeenten buiten Amsterdam, eventueel angevuld met regionale actualiteiten op cultureel gebied, kostenbesparend en niveau-verhogend werken.

De twee organisaties menen dat er alle reden bestaat om de beperking in de mediawet niet toe te passen op programma's van culturele aard.

Volgens hen voorzien zij in een behoefte waarin niet wordt voorzien door de landelijke publieke omroep.