Hoofdbescherming

De renners in de Ronde van Vlaanderen waren gisteren vrij in hun keuze van hoofdbescherming.

Het dragen van de omstreden pot-helm is voorlopig niet meer verplicht.

Zaterdag besloot voorzitter Verbruggen van de internationale profsectie de maatregel die per 1 janauari was ingevoerd, in te trekken. Het verzoek daartoe werd namens de renners gedaan door PDM-manager Krikke. Zaterdag zal aan de vooravond van Parijs-Roubaix opnieuw overleg worden gevoerd door de betrokken partijen. Op 28 april, na de klassiekers, zal de profsectie aan de hand van de besprekingen een nieuw reglement voor de helmen invoeren. In de Ronde van Vlaanderen werden naast de omstreden pothelmen ook weer de leren helmpjes met paardehaar gedragen, hoewel is aangetoond dat deze geen enkele bescherming bieden tegen hoofdletsel. Winnaar Van Hooydonck droeg er zo een.