foto: AMSTERDAM. Onder zware bewaking is ...

foto: AMSTERDAM. Onder zware bewaking is vanmorgen in het Amsterdamse Tuschinski Theater de managersconferentie Global Forum begonnen.

Voor 3.550 gulden exclusief btw kunnen de genodigden tweeenhalve dag luisteren naar internationale kopstukken uit politiek en zakenwereld, die spreken en discussieren over onder meer de toekomst voor het bedrijfsleven. De bezoekers van de voor de vierde maal georganiseerde bijeenkomst hoefden deels geen entree te betalen als gast van de sponsors, onder wie automobielfabrikant BMW, waarvan bestuursvoorzitter Eberhard von Kuenheim de eerste lezing verzorgde.

“Duitse auto's zijn van zeer hoge kwaliteit, we zijn niet bang voor de Japanners als de markt opengaat”.

Dagvoorzitter Wisse Dekker moest vanmorgen melden dat de Russische premier Jeltsin was verhinderd, terwijl verder onder meer VN-secretaris Perez de Cuellar verstek laat gaan. Met een tekort aan vertaalapparatuur en een uitvallende projector beleefde de bijeenkomst technisch een wat koude start. (Foto NRC Handelsblad-Rien Zilvold)