Dow Jones vast van plan FNN te kopen

Het Amerikaanse informatie- en uitgeversconcern Dow Jones & Co wil opnieuw een bod uitbrengen op de kabel-TV exploitant Financial News Network (FNN).

FNN brengt via de kabel vooral sport- en financieel nieuws in 35 miljoen Amerikaanse en Canadese huiskamers. Eerder bracht DJ een bod van 115 miljoen dollar uit dat door een Amerikaanse rechtbank werd geblokkeerd. Indien het onderzoek dat momenteel door een overheidscommissie wordt verricht naar een door kabel-TV concurrent CNBC (onderdeel van General Electric) uitgebracht bod op niets uitloopt, zal DJ een hernieuwde poging wagen FNN te verkrijgen. Het in moeilijkheden verkerende Infotechnology, waarin de Nederlandse zakenlieden J. Kuijten en H. Nijks een acht procents belang bezitten, heeft een controlerend belang van 46 procent in FNN.