CBS-winst daalt, 400 man op straat

Het Amerikaanse TV en mediaconcern CBS rapporteerde een 73 procent winstdaling in het eerste kwartaal van het boekjaar 1991.

Voorts werd bekendgemaakt dat van de 6650 medewerkers 400 zullen worden ontslagen om de jaarlijkse bedrijfskosten met tenminste 100 miljoen dollar te verminderen. Omdat marktanalisten een nog slechter kwartaalresultaat hadden verwacht, reageerde de beurs vrijdag positief met een koersstijging van 31-8 dollar naar 1681-2 dollar. De nettowinst per aandeel over de eerste drie maanden van het nieuwe boekjaar was 1,21 dollar, tegen 3,31 dollar per aandeel het jaar er voor. De resultaten van 1990 ondervonden het positieve effect van het door CBS uitgezonden Super Bowl Championship. In 1991 werd dit nationale football-evenement, waar nagenoeg elke Amerikaan naar kijkt, niet door CBS uitgezonden.