Ahold looft beloning uit voor tip overval

ZAANDAM, 8 april - Het levensmiddelenconcern Ahold BV is bereid een hoge beloning te betalen voor de gouden tip waarmee de overval van vorig jaar op een AH-filiaal in Oosterbeek kan worden opgelost.

Een woordvoerder van het concern wilde niet zeggen hoe hoog het tipgeld zou zijn: “Maar het gaat zeker om enkele tonnen en misschien zou het zelfs een miljoen kunnen worden.” Bij de overval op het AH-filiaal in Oosterbeek werden vorig jaar mei twee personeelsleden gedood en een derde zwaargewond. De hoofdofficier van justitie loofde destijds al een tipgeld van 50.000 gulden uit. Ahold stelt het tipgeld beschikbaar omdat “nu het onderzoek kennelijk vastgelopen is, deze financiele bijdrage misschien net de impuls is die tot de oplossing leidt”, aldus de woordvoerder.