Grontmij actief in groeimarkt

Het advies- en ingenieursbureau Grontmij, waarvan de certificaten zijn genoteerd aan de parallelmarkt van de Amsterdamse effectenbeurs en binnenkort zullen worden gesplitst in vier nieuwe voor een oude, zit naar eigen zeggen in een aantrekkelijke groeimarkt.

De overheid werkt bij infrastructurele projecten steeds meer samen met particuliere ondernemingen. Om haar positie in die markt te versterken zal Grontmij, zoals al eind januari werd bekendgemaakt, binnen enkele weken de ingenieursbureaus Bravenboer & Scheers (B & S) uit Terneuzen en het Groningse IHN overnemen voor een bedrag van rond de 27 a 28 miljoen gulden. De benodigde financien verkrijgt Grontmij uit de onderhandse plaatsing van 150.000 certificaten bij enkele niet nader genoemde institutionele beleggers tegen een koers die is gebaseerd op de beursnoteringen van eind januari.

Uitgaande van de koersontwikkeling in de laatste week van januari zou dat rond de 207 gulden per certificaat kunnen zijn, zodat de plaatsing ongeveer 31 miljoen gulden zal opbrengen. De aandeelhouders zal worden gevraagd deze plaatsing en de voorgestelde split-up in de op 26 april te houden algemene jaarvergadering goed te keuren.