Delegatie Kamer maakt reis naar Baltische staten

DEN HAAG, 5 april - Een delegatie van acht Kamerleden vertrekt morgen voor een bezoek van zes dagen naar de Baltische staten.

Zij willen daar politieke steun betuigen aan het streven naar zelfbeschikkingsrecht. Voorzitter van de delegatie, de PvdA'er Van Traa, zei gisteravond dat hij zich samen met zeven Kamerleden van CDA, VVD, D66, Groen Links en GPV “persoonlijk zo goed mogelijk op de hoogte wil stellen van de diverse situaties in de Baltische staten”.

Dat alle fracties het streven naar zelfbeschikkingsrecht steunen, wil volgens Van Traa niet zeggen dat de hele delegatie meent dat “Nederland de Baltische staten dient te erkennen”. Over onafhankelijkheid van de drie binnen dan wel buiten de Sovjet-Unie laat de delegatie zich als zodanig niet uit. Na het bezoek reist de delegatie naar Moskou, waar zij wil aandringen op een oplossing van de Baltische kwestie.