Bundesliga opgeschrikt door ongekende fraude

NEURENBERG, 6 april - Het Duitse voetbal is opgeschrikt door een ongekende fraude, die zich concentreert rond libero Kasalo van de Duitse Bundesliga-vereniging FC Nurnberg.

De speler werd gisteren door de politie van Neurenberg in hechtenis genomen. Hij wordt ervan verdacht twee keer opzettelijk in eigen doel geschoten te hebben. In de wedstrijden van zijn club voor de Bundesliga tegen VFB Stuttgart (0-1) en Karlsruhe SC (0-2) nam de Joegoslaaf twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. Volgens een woordvoerder van de politie is Kasalo betrokken bij illegale weddenschappen en een zwarte toto. Hij wordt er van verdacht door de uitslagen van zijn eigen club te manipuleren grote sommen geld gewonnen te hebben.

Bij FC Nurnberg wordt de affaire serieus opgenomen. Het contract met Kasalo, die in '89 voor 1,5 miljoen gulden van Dynamo Zagreb werd overgenomen, is met onmiddellijke ingang opgezegd. De Duitse voetbalbond heeft Kasalo na uitlekken van het nieuws met onmiddellijke ingang een speelverbod opgelegd. Bovendien heeft Nurnberg een klacht gedeponeerd bij justitie, die de zaak zal onderzoeken. De politie arresteerde de speler in het centrum van de stad.

FC Nurnberg, de club van trainer Arie Haan, verkeert in acuut degradatiegevaar. Het neemt op de ranglijst de een na laatste plaats in, hekkesluiter is Hertha BSC. Er degraderen twee clubs in de Bundesliga, de nummer drie van onderen speelt promotie- degradatiewedstrijden met de nummer drie van de tweede divisie.

Gisteravond verloor FC Nurnberg met 3-0 van Fortuna Dusseldorf. (SID)