Maij-Weggen legt plan tolheffing voor

DEN HAAG, 5 april - De bestuurders van de provincies en gemeenten in de Randstad zullen zich niet verzetten tegen het treffen van de planologische voorbereiding voor tolheffing.

Dat wil niet zeggen dat ze het eens zijn met die tolheffing. Dat is gisteren gebleken bij een overleg tussen de bestuurders en minister Maij van verkeer. Daarbij is afgesproken dat de bestuurders een tekst zullen krijgen voorgelegd over de tolplannen, waarop ze voor mei commentaar kunnen leveren. De minister wil vanaf 1995 tol gaan heffen op 24 locaties in de Randstad. Automobilisten die de steden inrijden zullen dan 24 uur per dag moeten gaan betalen. De Randstadbestuurders hebben zich altijd verzet tegen het tolplan omdat zij vrezen dat het tot veel sluipverkeer zal leiden. Maij wil sluipverkeer tegengaan door onder meer omleidingen en het afsluiten van wegen.