Leiden hoopt op nieuwbouw Euro hoofdkantoor JVC

JVC Nederland hoopt dat het nieuwe Europese hoofdkantoor van het Japanse concern van consumentenelektronica (Japan Victor Company) in Nederland zal worden gevestigd.

JVC topman W. A. Innemee uitte die hoop bij het officiele begin van de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Leiden voor JVC Nederland. Voor een nieuw Europees hoofdkantoor van JVC zou 4,5 hectare grond extra nodig zijn, hetgeen volgens de Leidse burgemeester dr. C.H. Goedkoop geen probleem is. In ieder geval komt er een nieuw hoofdkantoor voor JVC Nederland dat 25 miljoen gulden kost en dat in in april 1992 klaar moet zijn. De nieuwbouw zal in vergelijking met de huidige huisvesting in het nabijgelegen Zoeterwoude zeven keer groter worden. Over 1991 verwacht JVC Nederland een omzet tussen de 250 miljoen gulden en 300 miljoen gulden. Het aantal medewerkers (nu 135) zal binnen twee jaar kunnen groeien naar 200.